Niets is wat het lijkt - Reisverslag uit Phalaborwa, Zuid-Afrika van Wilma Geerlings - WaarBenJij.nu Niets is wat het lijkt - Reisverslag uit Phalaborwa, Zuid-Afrika van Wilma Geerlings - WaarBenJij.nu

Niets is wat het lijkt

Door: Wilma Geerlings

Blijf op de hoogte en volg Wilma

24 Augustus 2017 | Zuid-Afrika, Phalaborwa

Na wederom een goed ontbijt en afscheid van George en Mara vertrokken we naar Phalaborwa. Omdat we telke s vroeg wakker zijn en dus ook vroeg op pad gaan namen we de Panaramo route. Met ondermeer God's window en de 3 ronddavels. Mooie route door bergpassen, bergje op en bergje af. Nou ja bergjes 1800 meter is niks. In Phalaborwa zouden we 2 nachten blijven zodat we een hele dag in Krugerpark konden rondrijden. We hadden een guesthouse gevonden met restaurant en pub. Dus 2 nachten geboekt. Ik had mijn twijfels eigenlijk direct. Ik bekeek de pub en de pooltafel eens, nou dat wist ik niet. Ik zei volgens mij is het beter om maar 1 nacht te blijven en toch naar het duurdere hotel naast de gate te gaan. Bert keek ook eens rond en het was duidelijk. Direct geboekt bij Bushveld Terrace Hotel. Dit is een voortreffelijke plek wisten we, in oktober 2014 waren we hier ook.
Na het eten werden we uitgenodigd om in de pub te komen. We waren met zijn tweetjes. Uit nood pool gespeeld op een wankele tafel met net zulke keu.
Ook hier waren ze snel door windhoek bier heen. Tja als je maar 4 hebt...
De volgende dag hebben we onze koffers direct naar Bushveld Terrace gebracht. Ooh ja ook de doos wijn. Het is ons nl 1x overkomen dat we een volle doos moesten weggooien omdat we dit niet het krugerpark mochten innemen. Om 8.45 u reden we in het park. Veel dieren gezien en ca 172 km in het park gereden.
'S Avonds toen we aan tafel gingen hadden we voordat we de kaart zagen al besloten wat we wilden eten. Bert kudu en ik kingklip en ja het stond op de kaart.
daarna nog ff aan de bar gezeten en met een blanke Afrikaner gesproken. We raakten een gevoelig punt. Tegenwoordig kun je de beste studies gevolgd hebben maar als je niet zwart bent is werk krijgen moeilijker. Heb je werk san ben je onderbetaald. Dit is een omwenteling, maar ik denk als je 20jaar verder bent dat je weer een natuurlijke verhouding gaat krijgen.
Nu gaan we nog verder naar het noorden, onbekend terrein voor ons.

• 26 Augustus 2017 - 09:04

Sandra:

Fijn dat er ook nog keuze is tussen verschillende accomodaties. Veel plezier in het park en vervolg van de reis.