Drakensbergen - Reisverslag uit Sani Pass, Zuid-Afrika van Wilma Geerlings - WaarBenJij.nu Drakensbergen - Reisverslag uit Sani Pass, Zuid-Afrika van Wilma Geerlings - WaarBenJij.nu

Drakensbergen

Door: wilma

Blijf op de hoogte en volg Wilma

06 Oktober 2012 | Zuid-Afrika, Sani Pass

Om 15.00 u waren bij Sani lodge, een backpacking lodge. We kregen een kamer met een tweepersoonsbed. De douches en wc zijn gezamenlijk gebruik. Het zag er allemaal netjes uit.
We hebben direct een wandeling van 1 1/2 uur gedaan, met wen behoorlijke stijgingspercentage. Om 18.00 u wad her diner, rijst, wortelen, boontjes en kippeborststuk, dus merk bot niet mijn ding. Maar goed de kip was zuigklaar, dus botjes eruit en alles doorelkaar husselen. En het was ook nog lekker als desert kregen we ijs met perziken. Dit alles voor € 7, 00. Je moest wel weer zelf drinken meenemen.
De volgende dag zijn we naar het ontbijt begonnen aan een uiteindelijk vijfenhalf durende wandeling. Een tocht met ontzettend mooie uitzichten. Regelmatig bij een afgrond langs over hele smalle paadjes. Deze tocht kon alleen met een permit gedaan worden. Onderweg boven op een berg werden we dus ook door twee rangers gecontroleerd. Het was een warme dag. Om 14.00 u kwamen de bergen in de wolken en werd het koeler.
's Avonds kregen we contact met Zuid-Afrikaner. Zij gaven ons tips wat we allemaal kunnen gaan bekijken. We zijn zelfs bij hun uitgenodigd om bij hun te slapen als we geen overnachtingsplek kunnen vinden. We kwamen daar ook nog in contact met Belgen, de Engelse Stacy en met een uit Hoogersmilde. Hoe zo het wereldje is klein!
Toen de Zuid-Afrikaner op bed gingen werden we nogmaals welkom geheten om vooral contact op te nemen ook al willen wij niet bij hun slapen. Ze wonen trouwens in Port Elizabeth op onze route.
Om 22.00 u gingen wij ook op bed na een lange indrukwekkende dag.

Het is trouwens erg leuk om jullie reacties te lezen.

• 08 Oktober 2012 - 17:36

Hennie En Tonnie:

Hoi Hoi
    Elke dag kijken we als jullie ook wat beleeft hebben ..
    en vandaag natuurlijk veel gezien ja iemand uit Hoogersmilde ,wat is de wereld dan klein ...
    nou geniet er van

kijk weer uit naar het volgende verslag en graag ook wat foto,s
    groetjes uit Glanerbrug